maandag 25 augustus 2008

ZEILEN

Hello Sailors en nieuwsgierigen!

Zaterdagochtend 23 augustus. Het is een beetje bewolkt wanneer we in Nieuwpoort aankomen... Onderweg ook al enkele serieuse regenbuien gehad. Gaan we zeilen? 17 schippers stellen hun boot open voor ons. Briefing met de schippers... het weer is nog wat wisselvallig, 5 à 6 beaufort! Ze willen met ons als onervaren schippers geen risico nemen, we wachten nog een beetje af... Jan (de man die dit alles organiseerde) geeft uitleg en verdeelt de gezinnen over de bootjes. Ieder gezin gaat mee met zijn schipper en mag al eens op verkenning gaan.

12u opnieuw briefing. De wind is (aan wal dan toch) een beetje gaan liggen en de wolken verdwijnen langzaam aan. Wanneer bemanning en schippers het zien zitten mogen we varen! Stoer als we zijn geeft niemand zich gewonnen. Dus alle bootjes richting volle zee...

De zee was dan toch iets woeliger dan wat de meesten onder ons verwacht hadden. Om jullie er een idee van te geven... kijk maar eens naar de positie van de boot tov de horizon!
Hoe later op de dag, hoe mooier het weer! Achteraf kregen we nog een glaasje 'straffe fruitsap' aangeboden door de mensen van de watersportkring van de luchtmacht van Nieuwpoort.
Groepsfoto: schippers en gezinnen
Onze kinderen kregen als afsluiter ook nog een cadeautje van de mensen van de basis van Koksijde ( zij stonden ook in voor een stunt met de helikopter boven zee) In hun zakje oa. de dvd van windkracht 10.
Dit is slechts een deel van de foto's. We zijn er zeker van dat jullie zelf ook leuke foto's genomen hebben. Aarzel niet om de leukste naar ons door te sturen!