vrijdag 31 augustus 2007

31 augustus 2007! De laatste dag van de vakantie

Dag beste lezertjes van onze blog...

De laatste week in deLIEving was zoals alle andere weken héééééééél leuk!
We hebben een heuse ridder- en piratengevecht gehouden (playmobil). De popjes werden verwend zoals nooit eerder. Er werden verhaaltjes voorgelezen. We maakten reuze schilderijen over draken! Ook was er een goot kussen- en knuffelbeestengevecht! En zelfs de ninja's kwamen langs...

Deze week hebben we ook enkele keren onze koksmutsen opgezet. Zo maakten we chocoladebrownies, mini appelcakejes, macaroni, brood ... en vandaag omdat het de laatste dag van de vakantie was... PANNENKOEKEN voor groot en klein!

Jaja, nog een drukke laatste week! De vakantie zit er weer op! Maandag terug naar school, naar de juffen en meesters, vriendjes en vriendinnetjes! Het zal hier de komende week wennen zijn, als het weer wat rustiger is!

Bij deze willen we alle kindjes bedanken voor de leuke vakantie die wij met hen gehad hebben in deLIEving! Ook wensen we jullie een spetterende en zeer leuke eerste schooldag!

Magali, Annelore en Inge

woensdag 29 augustus 2007

Actie voor het kinderkankerfonds!

Zaterdag 22 september organiseert de familie Laoureux een grote benefietavond ten voordele van het kinderkankerfonds Gent.
Ga zeker eens een kijkje nemen hun website: www.kinderkankerfondslauwe.be

zondag 26 augustus 2007

Zaterdag 25 augustus! ZEILEN!

Zaterdag 25 augustus zijn we met deLIEving gaan zeilen! De weergoden waren ons ongelooflijk goed gezind, het werd een prachtige dag, een unieke ervaring!

Zicht op de haven van Nieuwpoort... het begin van een onvergetelijke dag!

Om 10u30 verzamelden we allemaal aan het clubhuis van de 'watersportkring van de luchtmacht'. De schippers werden gebriefd en de gezinnen werden verdeeld over de verschillende boten.

Enkele gezinnen met hun schipper...
11u15: Hijs de zeilen!!! we zijn vertrokken!


Ook de seaking kwam even een demonstratie geven. Hij vloog zeer laag over de boten en dropte dan een duiker in zee! De duiker schoot een vuurpeil af en na enkele toertjes boven zee werd de duiker terug uit zee gevist. Een fantastische belevenis voor groot en klein.

Rond 16u30 was iedereen terug aan wal en werden we nog getrakteerd op een glaasje 'straffe' fruitsap. Gezellig nababbelen onder een prachtige zon! Iedereen was het er over eens. Het was fantastisch en zeker voor herhaling vatbaar!

Tot slot hadden de kinderen van deLIEving nog enkele tekeningen gemaakt voor Jan (de organisator van dit alles). Samen met een flesje wijn en een warm applaus was dit een mooie afsluiter.

Natuurlijk mogen we ook de schippers niet vergeten te bedanken, want zonder hun medewerking was deze dag niet mogelijk geweest!

Bedankt Jan! Bedankt schippers!

22 - 24 augustus

Hello hello!

Deze week enkele hevige knutselaars in deLIEving, het ene was nog maar half klaar of ze vroegen al wat we daarna konden maken! We maakten shrinkels, dieren uit stof (opgevuld met rijst) strijkparels, mozaïekspiegels, we beschilderden flessen om er achteraf zelfgemaakte bloemen in te zetten, ook vriendschapsbandjes en prachtige tekeningen werden gemaakt... en waarschijnlijk ben ik nog wel dingen vergeten...

Er liepen deze week ook enkele onbekende figuren rond...


Ook onze kleinsten hadden veel plezier...